Kemaskini Ogos 30, 2012

Esok (lagi tepat, lagi beberapa jam lagi) Merdeka. Perayaan kemerdekaan tahun ini penuh dengan spekulasi, cabaran dan dugaan. Woha! Okay, ini senarai bookmarks yang aku rasa mungkin berguna untuk sapa-sapa yang rasa nak baca.

1. Jangan pandang rendah kepada yang tidak bertudung
2. JPA scholarships : A billion ringgit throwaway?
3. 30 free handwriting fonts every designers should own
4. Etherwall v1.0 beta 3
5. A simple trick to understand Wikipedia’s complex entries
6. HTML tutorials for keeping your design skills tight

Ini baru sikit. Ada banyak lagi bookmarked items yang belum aku baca, dan aku nak masukkan satu-persatu dulu kat dalam Faithful aku. By the way, aku dah ada buku baru dan nama dia ialah Elucidator.

Kemaskini Ogos 25, 2012

Masa untuk bersihkan bookmark.

Prof Taariq Ramadan & Equivalent
1. A weekend with Prof Taariq
2. Prof Taariq’s Talk
3. A Civil States : Ideas & Challenges
4. Keynote Speaker @ SoundVision fundraiser
5. Tony Jones, Taariq Ramadan & so many questions

Ideas & Writing
1. 10 things web developers must know
2. Open source your ideas
3. The Gold Corp Challenge : Crowdsourcing to find gold
4. 5 toughest thing about writing
5. 12 happy thoughts for troubled times
6. An inspiring address – MSLS
7. 8 ways to find the right person to marry
8. Preparing our youths to be the leader of tomorrow
9. Pendidikan : 1 penilaian semula
10. Pengamatan ringkas seputar pengharaman buku

From Wikipedia
1. Richard Feynman
2. Crowdsourcing
3. Waldorf Education

Banyak kan? Hahaha.

Kemaskini Ogos 22, 2012

as-Salaamu’alaikum, hai. Lama tak update. Sekaran ni nak bersihkan data yang ada dalam Evernote dulu. Pasal Higgs-Boson, mostly.

1. Wikipedia – Higgs Boson
2. The STAR – Higgs Boson
3. The New York Times – Higgs Boson
4. BBC News UK – Higgs Boson
5. The Daily Beast – Higgs Boson
6. AcuFrekuensi.Blogspot – Higgs Boson
7. Vimeo’s video

Kemudian, artikel random dari Majalah Sains

1. Tenaga Nuklear Penjana Elektrik Negara
2. Thorium Lynas Tidak Berbahaya

Sekian, terima kasih 🙂