Kemaskini Julai 13, 2012

Update untuk hari ini. Insya Allah berguna untuk semua orang yang suka dan sedang menimba ilmu.

Kemaskini Julai 13, 2012
1. Book Review: The Happiness Project
2. Wikipedia: John Wiley & Sons
3. Tokoh-Tokoh Gerakan Islam Abad Moden Siri 2
4. Ireland thanks Ottoman Caliphate for humanitarian aid
5. Why Linux is better?
6. Northwestern: New Batteries
7. Why.Knovel: New Lithium-based batteries
8. Popsci: New reDesign Lithium-based batteries

Sebenarnyar, item 1 dah aku letak kat dalam NightlyLibrary ni dah sudah ada dalam Wishlist aku di NightlyLibrary ni. Cuma aku bukak balik website tuh sebab nak sedut beberapa quotes yang memberi inspirasi.

John Wiley & Sons ni terkenal dengan “For Dummies..” series. Aku terjumpa nama dia secara tak sengaja masa tengah buat English Grammar short quiz, by Miss Nadia. Wiley ni besar jugak empire dia. Aku try daftar & download materials daripada online library Wiley ni tapi tak boleh sebab kena bayar. Duit lagi.

Item 3, aku bukak sebab nak sedut beberapa nama daripada buku tersebut, antaranya ialah Dr. Sa’id Ramadhan dan Dr. Zaghlul dan lagi beberapa orang yang lain. Future reference kot, mungkin berguna untuk ‘case study‘ aku pasal pendidikan.

Item 4 memang eye-opener, sejarah yang mungkin tidak pernah diungkap oleh sape-sape. Ottoman Empire means Khalifah Tukir Uthmaniyyah, iaitu kerajaan Khalifah yang terakhir. Insya Allah, yang baru bakal menyusul.

Item 5 tak nak explain. Haha.

Item 6 – 7 tuh aku simpan lama gila kot dalam Xmarks aku. Hari ni baru baca semua sekali bahan bacaan yang agak berat ni dengan bantuan Evernote Clearly. Segala isi yang aku baca dari 3 items ni aku record balik dalam Faithful aku. Muahaha.

Sekian, terima kasih.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s