Soal Kahwin, Ramadhan, dan Apps

Alhamdulillah, malam ni aku visit balik blog iLoveAllah setahun (kira-kira) setahun tak visit. Dulu-dulu aku visit blog ni sebab ternampak checklist apa entah, nampak macam menarik. Lepas tuh, hari ni visit balik.

Alhamdulillah, blog tuh masih kekal up-to-date. Latest content available on the site bertarikh 13 Jun, dan kadang-kadang aku rasa ayat-ayat dia best, dan sarkastik.

Blog iLoveAllah
1. Finding the right person to marry
2. About seeking knowledge
3. Six Etiquette of seeking a spouse
4. Ramadan Resources

Item nombor 1 tuh, best gila kot baca. Aku baca ada jugak gelak sikit-sikit, tapi most of apa yang dia tulis tuh truestory lah.

DISCLAIMER: This website does not endorse any talking between the genders without the supervision of a Wali. Be a man and step up your game if you truly love her. Otherwise go to facebook

Item nombor 4 itu, teramatlah bagus yang amat. Complete resources boleh aku katakan tentang apa yang perlu pada bulan puasa, checklist itu dan checklist ini, pdf itu dan pdf ini. Memang bagus.

WordPress – Archive Page
1. An archives page with all the posts in cronological order
2. How to Create an Archives Page in WordPress

Hari tuh aku duk cari macam mana cara nak buat archive page kat WordPress, so jumpa. Alhamdulillah jumpa, dan aku dah implement kat NightlyArt.com dengan jayanya dan sedikit tweaks.

Lain-lain Bookmarks
1. Penentuan Tarikh Lahir Nabi dan Kepentingannya kepada Sirah
2. Islam – Wikipedia Bahasa Melayu, ensiklopedia bebas
3. ISMAWeb

Pasal item 1 tuh, sebenarnya ada khilaf tentang tarikh sebenar kelahiran Nabi, percanggahan antara Ulama’ Falak dan Ulama’ hadith. Sila baca sendiri untuk lebih kefahaman. Terima kasih.

Itu sahaja untuk malam ni. Esok aku bomb NightlyLibrary ni dengan banyaaak lagi bookmarked items yang aku rasa teramat sangat perlu aku kongsi. Asal-asalnya kongsi kat NightlyArt.com dulu-dulu, tapi dah ada NightlyLibrary, buat kat sini je lah. Senang.

Ouh, pasal apps tuh, aku tidak buat di sini. Insya Allah nanti aku kongsi dalam page yang berlainan (sudden change of the plan, sorry).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s