Complaint Call, Nature, Music in YouTube & More

Update untuk 12 Jun 2012, ada beberapa hadiah berupa bentuk bookmarked items (URLs) untuk readers yang setia check apa yang aku update pada NightlyArt. Semoga tuhan merahmati kamu selalu kerana menunjukkan minat untuk mendapatkan apa yang aku selalu kongsi.

Agama dan Isu Semasa
Minda Tajdid » Fact and Evidence in Islam
Biar Keratan-Keratan Akhbar Dahulu Berbicara

Fact and Evidence in Islam” ni dibicarakan oleh Dr.MAZA tentang disiplin menuntut ilmu dan mencari fakta dalam menggali sesuatu data dan kepincangan yang dilakukan oleh masyarakat sekarang ni dalam penyebaran data yang sah.

Keratan-keratan akhbar tuh pulak, erm sila rujuk sendiri.

Teknologi dan Perniagaan
How to Find the Song Name from a YouTube Video
Script to Install and Secure Apache2 PHP5 MySQL5 in Ubuntu/Debian
The $4 Million Complaint Call

Terima kasih kepada Labnol untuk link “Find the song name from a YouTube Video“, mostly beberapa cara yang dibincangkan oleh dia tak pernah aku tahu lagi. Script untuk install dan secure tuh dah lama gila aku bookmark, tak pernah cuba pun lagi.

$4 Million call tuh, cerita yang inspiring. Sila baca kalau anda bakal deal dengan client dan terlibat dalam perniagaan suatu hari nanti. Woha !!

Slax and Its Modules
Slax forum: Is There A Package Manager In SLAX?
Slax modules: Slax package manager
Slax modules: debian package tools (dpkg)
Slax forum: Slackyd: a package manager
Slax forum: Slax Module Center
slackyd: a simple but efficient package manager – Porteus

Ini pasal Slax yang aku duk cari data nak solve problems untuk menyenangkan lagi proses nak install apps dan module. Masalah sikit ni kalau sesebuah distro tuh takder Synaptic. Kalau ada senang sikit. Aku lebih familiar kepada apt-get, for your information lah !

“For Blog” Bookmarked Items
Cara Melayari Laman Web Yang Disekat
Avoid Sudo PassWord Prompt
How To Track and Recover Your Stolen Laptop
CEO with $1 Salaries
4 More Things You Should Remove From WordPress
Delete ALL Spam Comments in One Click
10 Useful RSS-Tricks and Hacks For WordPress

Ini barang lama punya, yang dah berbulan aku letak kat dalam Xmark (nama service untuk sync bookmark dari browser ke server). Aku tidak rekomen untuk hang amalkan “avoid sudo password prompt” walaupun ia menyenangkan keadaan.

CEO with $1 Salaries” tuh best gila sebab story dia inspiring. Lain-lain selepas itu tricks dan tips yang bagus jugak lah untuk pengguna WordPress Self-hosted macam aku ni.

My SPM Notes and References
Completing the square – MathMozac
Completing the Square – Maths is Fun
Completing the Square: Solving Quadratic Equation
Koleksi Soalan TRIAL SPM 2011 seluruh Negeri
SPM Shuhada Azmi
Cg Azid – Sejarah
SPM Physics

Kat sini laa antara sumber nota-nota yang aku cuba dapatkan dari internet selain daripada buku rujukan dan nota-nota yang cikgu bagi. Comes in handy sebab boleh buat CTRL + F pada keyboard dan cari keyword, like a pro.

Misc
Where & How to download Asian Drama or Movie
Zan Azlee – Those condemned to hell
NH Children in Nature Coalition

Dulu aku suka download jDrama (sebab 11 episod/season dan season pun paling banyak 3 je yang pernah aku jumpa), Zan Azlee punya views tuh iman kena teguh sikit kalau baca. Persoalan akidah yang dia utarakan. NH Children tuh, aku jumpa dalam The Star, their paperwork and research data, downloaded !

Sekian, terima kasih !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s