MA Hack Life, Ivy League dan Wiki

Kena tune gak motivasi tuh kadang-kadang dengan sedikit “hack“. Kalau biasa-biasa, aku akan baca kat LifeHacker (lol, dalam Xmarks aku ni berlambak bookmarked Life Hacker’s pages yang aku tak analyse lagi). Hari ni, aku kongsi dulu “Marc and Angel Hack Life“.

Itadakimasu ….!

Marc and Angel : Hack Life
1. 60 Quotes that Will Change the Way You Think
2. 10 Enemies of Personal Greatness
3. 12 Things You Should Be Able to Say About Yourself

Sedap dibaca, inspiring. Biasanya, akan jumpa senarai buku-buku yang best. I mean, masa writer tuh tulis inspirational quotes, di akan cakap dia refer atau suruh baca buku apa untuk lebih detail. Ada nanti kot yang aku print out into physical papers.

Wikipedia – Science & Scientist
1. List of Muslim scientists
2. List of Arab scientists and scholars
3. Natural science

Untuk semakan tentang Ilmuwan Islam yang tertentu, dan juga semakan tentang subjek di bawah bidang sains ni. Penting untuk aku tahu asal-usul sesuatu ilmu, melalui orang islam sendiri.

Wikipedia – Ivy League 
1. Harvard University
2. Cornell University
3. Princeton University
4. Yale University

Pembacaan pasal university di US dibawah kumpulan yang elit jugak laah, the Ivy League. Peluang untuk masuk ke Ivy Leagu (ada 8 semua sekali) agak tidak berapa nak cerah dengan ADFP sebab diorang lagi nakkan A-Level. Tapi takpe, teruskan hidup dengan angan-angan.

Misc items
1. PHIL PLAIT: Welcome to science
2. Malaysia sees rise in students taking Cambridge qualifications
3. Some Malaysians are Shameless
4. Infinitec – IUM Drive – Features
5. Why Study History?

Sekian, items yang juga diberi perhatian oleh aku sepanjang dua tiga hari ni. Ada lagi items berkaitan dengan doktor (medical) dan juga teknologi bateri pada 2014 nanti. Insya Allah, dalam masa terdekat nak update page pasal Portals, Apps dan Wishlist.

About these ads

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s